BETÉTEK

Intézhetem-e a betétlekötést elektonikusan is?

Amennyiben Ön már ügyfelünk, az elektronikus rendszer használatával lehetősége van betétlekötésére anélkül, hogy személyesen be kellene fáradnia bankfiókunkba. Amennyiben még nem ügyfelünk, a betétlekötés előtt egy személyes találkozásra és szerződéskötésre van szükség.

Személyesen is lehet betétet lekötni?

Betétlekötésre személyesen is van lehetőség bankfiókunkban, Budapesten, a Széchenyi István tér 7-8. alatt. További információért forduljon hozzánk bizalommal a +3613746111-es telefonszámon, vagy látogasson el hozzánk.

Mi a referencia számlaszám?

Az ügyfél azon forintszámlája, amelyet az Európai Unió valamely országában vagy vele ekvivalens harmadik országban bejegyzett és működő más kereskedelmi banknál vezet. A referencia számla a kiinduló hely illetve célállomás minden, a Banknál az Ügyfél nevében nyitott számláról induló vagy oda irányuló átutalás esetén. Szükség esetén a referenciaszámla megváltoztatható.

Mi az a betétszámla?

A betétszámlát a Bank nyitja meg az Ügyfél nevére, az Ügyféllel előzetesen kötött szerződés alapján. Az Ügyfélnek a számlanyitást követően van lehetősége a betét összegét átutalni a referenciaszámlájáról a betétszámlájára. A betétszámla csak lejáratkori tőke növelésére, az esedékes kamat kifizetésére vagy új betétlekötésre használható. Lejáratkor a betét összege és az esedékes kamat a betétszámláról kizárólag a betéttulajdonos referenciaszámlájára kerülhet átutalásra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a betétszámlájára és a betétszámlájáról történő pénzmozgás csak banki átutalással lehetséges, készpénzfizetést a Bank nem tud elfogadni illetve teljesíteni.

Mi történik, ha a referenciaszámlámról átutalt összeg és az új betétigénylésben szereplő összeg között eltérés van?

Amennyiben az átutalt összeg eltér a betétlekötési megbízásban megadott összegtől, az ügyfélnek új lekötési megbízást kell adnia, amelyben a betét összegeként a már átutalásra került összeget tünteti fel.

Mi történik, ha a betétlekötési megbízást követő 5 munkanapon belül nem érkezik meg az összeg a betétszámlámra?

A betétlekötési megbízás 5 munkanapig érvényes. Bármilyen összeg, ami ezt követően érkezik a betétszámlára, csak abban az esetben kerülhet lekötésre, ha az ügyfél újabb betétlekötési megbízást ad a Bank részére.

Van-e lehetőség a már lekötött betéti összeg növelésére?

Ügyfélszolgálati munkatársunk segít megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb betéti konstrukciót, így további betétek elhelyezésével kapcsolatban is segít Önnek.

Mi történik a betétemmel lejáratkor?

Ha Ön másképpen nem rendelkezik a lejáratig, akkor a betét automatikus megújításra kerül, az eredeti betétlekötési megbízásban szereplő időtartammal azonos időre, a lejáratkor aktuális standard kamatok alkalmazásával.

Mikor és hogyan kerülnek levonásra a betéti kamat után fizetendő adók?

A személyi jövedelemadó összege az esedékes kamat jóváírását követően kerül levonásra, melyet Bankunk továbbutal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére.

Jelentkezhetek-e ügyfélnek más nevében?

Nem, csak a saját nevében jelentkezhet.

Milyen költségekkel jár a számlavezetés a BNP Paribas-nál?

A betéti számla nyitása, annak fenntartása és esetleges bezárása díjmentes.